Ki ne ismerné az RTL Klub oknyomozó, nem kicsit narancsillatú műsorát a Házon kívült? Majd' minden adásban bemutatnak egy-egy sanyarú sorsú embert, családot akiket a gonosz kormány igazságtalan és aljas politikájával a gödör mélyére taszított. Legalábbis azt sugalmazzák, hogy közvetve ugyan de a vezetés a felelős azért, hogy kis hazánkban ilyen megtörténhetik. Engem bosszant ha valaki nem veszi a fáradtságot és úgy akar hülyének nézni. Legalább fektessen bele energiát és tegyen meg mindent azért, hogy átkúrja az agyam. De ezek nem. Csak úgy slendrián nyomatják.

Legutóbb bemutatnak egy nőcit - az egyszerűség kedvéért nevezzük Mónikának- , aki szívszaggatóan panaszkodik, hogy milyen kevés munkanélküli segélyt kap. Tizenegyezer-párszáz forintot havonta. Persze a blokkot Miss Csupacsöcs vezeti elő és amolyan Rtl Klubos 10 másodpercenként másik kamerábabámulós, hatásvadász módon egy asztalra kitesz: 10 dkg gépsonkát, 1 zsemlét, egy szem paprikát és paradicsomot, majd így szól: Ennyi jut a napi háromszázakarhány forintból ételre amit Mónika munkanélküli segély címén kap. De mit eszik akkor majd a család többi tagja?

Gonosz vagyok és itt elgondolkoztam egy pillanatra, mert volt részem szegénységben és nélkülözésben, és bizony volt olyan idő , hogy majd' ennyi pénzből kellett kijönnünk. Nagyon régen. De jól emlékszem, hogy nem ettünk sem sonkát sem paradicsomot sem zöldpaprikát. Mert Dudácska  kitehetett volna 1 kg rizst és egy kiló csirkefarhátat is.( rizses csirke )  Vagy egy konzerv babot és fél kiló hagymát. ( hagymás bab) És sorolhatnánk, se szeri se száma a szegényes ételeknek amiket el lehetne készíteni közel ennyi pénzből és akár egy kis család is ehetne belőle.

De haladjunk itt tovább,mert azért ez tényleg nagyon kevés pénz, és nem azt akarom mondani hogy ez így helyénvaló, csak világosan látszik, hogy  a szerkesztőknek az általánosban a Ha volna 370 Ft-om mire költeném? -tipusú fogalmazással nem kellett megküzdeni. És nem is nagyon törték magukat, hogy közelebbről megvizsgálják a kérdést. Jó hogy nem azt mondták, hogy ezért a pénzért lehet kapni 7 dkg bélszínt...

Tehát már éppen kezdem sajnálni Moncsit amint előadja, hogyan szívatta meg a cég ahol dolgozott (  na akinek most itt Monica Lewisnky ugrott be az legalább olyan perverz és mocskos fantáziájú egyén mint e cikk írója ) és ezért, meg a tetvedék kommiunisták miatt fillérekből kell megélnie amikor megüti a szemem valami. Műkörme van. De nem az a trafikban kapható ragasztós fajta ám,azt kitalálhatod. Szépen cizellált, szakember készítette uv zöld karmocskák ezek. Ekkor átvillan a buksimon, hogy biztos a szerkesztők csináltatták a hajfestéssel együtt- mert festett, divatos frizkója is volt - ennek a szegény párának mégse úgy nézzen ki a tévében mint egy ágrólszakadt. De miért ne, ha már egyszer azt akarják bemutatni, hogy milyen nehéz neki mostan. Ekkor kizökkenek, mert a mi Mónink már bömböl, hogy elviszik a HÁZUNK és éhen halunk. Mi? Ennek háza van? ÉS mutatják. Háza van bazmeg! Igaz, hogy nemrég vallotta meg, hogy az egyik igen utált külföldi hipermarketláncnál volt árufeltöltő, de nem baj. Attól még lehet. De ekkor mutatják a lakhandit. Zsír kéró. Drága szép míves bútorok. Hősnőnk fokozottan sírdogál egy plazmatévé mellett ! Alatta többszázezres házi mozi szett, nagy hangfalakkal. És így tovább. Lebénulva ülök, mert rohadtul nem értem. Ő lenne a szegénység alapértelmezett ikonja? És nem ő az első. Adásról- adásra mutanak ilyen hiteltelenül nyomorgó honfitársakat.

Hölgyeim és uraim! Polgárok! Drága bérből és fizetésből élő barátaim!

Hányan tengődtök havi nyolcvanból egy rohadt panelban, úgy hogy se műköröm, se fodrász, se házimozi csak padlószőnyeg,  20 éves szekrénysor, meg hegyekben álló csekkek?

Remélem meghatott titeket Mónika hányatott sorsa és sóhajtva kapcsoljátok ki a világító dobozt :

- Eh! Rosszabbul élünk mint négy éve!

Így házon belül...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mehrluft.blog.hu/api/trackback/id/tr911980448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása